Massasjepistol

Hva er en massasjepistol?

Massasjepistol er en elektronisk enhet som ofte brukes av massasjeterapeuter for å lindre smerte og forbedre blodsirkulasjonen. Dette gjør de ved å produsere vibrasjoner som påføres huden ved hjelp av et massasjepistolhode. En massasjepistol er et verktøy for å myke opp tette muskler og øke blodsirkulasjon midlertidig. En massasjepistol er en bærbar, håndholdt enhet som ser ut som en boremaskin. De er nesten alltid trådløse og kommer med oppladbart batteri.   

En massasjepistol er også fin å bruke umiddelbart før en treningsøkt fordi en massasjepistol øker blodstrømmen til lokale muskelvev. Når lokale muskelvev får økt blodsirkulasjon vil det både hjelpe kroppen til å forberede seg på trening og redusere risiko for en muskelspenning.

Bruker du massasjepistol etter trening kan det også gi fordeler fordi det perkussive trykket vil hjelpe til med å redusere ømhet og redusere nivåene av melkesyre i kroppen din.

Andre uttrykk for massasjepistol kan også være perkussiv massasjebehandling eller vibrasjonsterapi.

Hvordan fungerer en massasjepistol?

Når massasjepistolen plasseres på musklene dine, vibrerer eller "slår" festene med høy og lav bevegelsesfrekvens. Massasjepistolen sender dyptvirkende pulser ned i muskelvevet. Disse repeterende pulsene, som på engelsk kalles “percussions”, er en form for slag mot musklene. Denne formen for massasje fører til økt blodtilførsel, noe som akselererer muskelvekst og reparasjon av muskelvevet. Dette gir smertelindring og økt bevegelsesevne, fremmer restitusjon fra treningsøkter og forbedrer den generelle ytelsen. Samtidig reduserer det ømhet og sårhet. Denne type dyptvirkende muskelmassasje kalles perkussiv massasjebehandling.

Ifølge en studie i Journal of Clinical & Diagnostic Research er vibrasjonsterapi og tradisjonell massasje effektivt for å redusere forsinket muskelsårhet.

En massasjepistol gir deg behandling satt sammen av to separate behandlinger: massasje og vibrasjonsterapi. I tradisjonell massasje vil musklene dine eltes, og vibrasjonsterapi innebærer at en vibrerende enhet plasseres mot spesifikke deler av kroppen. Kombinasjonen av disse to behandlingsmåtene gir en perkussiv massasjebehandling. Perkussiv massasjebehandling virker mer direkte på muskelvevet og har potensial til å gi mye sterkere og spesifikke resultater.

Massasje kan redusere spenninger i muskler og påvirke fleksibilitet i musklene, redusere muskelstivhet, øke blodstrømmen og redusere muskelømhet. Vibrasjonsterapi kan ha samme effekt som massasjeterapi når det gjelder å begrense muskelsårhet med forsinket begynnelse (stramheten og verk/stølhet du føler en dag eller to etter en tøff treningsøkt).

En massasjepistol kombinerer disse to behandlingene på en god og effektiv måte.

Hvorfor skal du bruke massasjepistol?

Du kan bruke en massasjepistol når du ønsker å lindre muskelspenninger generelt, men den kan være spesielt gunstig å bruke etter en treningsøkt for å fremme restitusjon med redusert muskelømhet. For oppvarming kan bruk av en massasjepistol redusere sårhet eller stivhet fra treninger fra dagen/e før og aktivere muskler før treningsøkten. En massasjepistol finner du ikke bare i spa og massasjesalonger, som man skulle kunne tro i og med at de skal hjelpe deg til å slappe av. Idag bruker de fleste idrettsutøvere massasjepistol, i tillegg til en rekke kjendiser. Massasjepistol har derfor blitt mer allment tilgjengelig, og nå brukes de også av deg og meg.

Hvordan bruke en massasjepistol?

Det anbefales å bruke massasjepistol senest innen 48 timer etter trening for å redusere sårhet og forbedre restitusjonen. Skal du bruke massasjepistol i forkant av trening, bør dette gjøres så nært forestående treningsøkten som mulig, og gjerne rett før.  For å bruke pistolen effektivt, må du finne et område på kroppen din som føles stramt. Start med å flytte pistolen over hoveddelen av muskelen. Legg til press ettersom det tolereres (du kjenner selv hvor smertegrensen går), men ikke vær for aggressiv. De fleste pistoler har styring av trykk slik at du enkelt kan øke eller redusere trykk. Hold massasjepistolen på ett sted i opptil 15 sekunder eller sveip et område i to minutter.  Ikke bruk massasjepistol på beinområder. Vær også forsiktig med å bruke massasjepistol på en skade før du har sjekket med en fysioterapeut. Har du områder med akutt smerte eller skade, bør du unngå disse med massasjepistol. Massasjepistol på disse områdene kan forverre problemet. Hvis du føler deg mer sår etter å ha brukt en massasjepistol, har du presset for hardt eller for lenge. Målet med bruk av massasjepistol er å slappe av og føle seg bedre. Du skal ikke lide eller ha vondt.  Bruk heller ikke massasjepistol hvis du har nervefølsomhet eller dyp venetrombose, eller hvis du er gravid. Da må du rådføre deg med legen din før du bruker en massasjepistol. Får du lett blåmerker, må du sørge for at hastigheten og festet passer for din toleranse.

Hva du skal se etter når du kjøper en massasjepistol?

Massasjepistoler er ikke nødvendigvis billige, og det er derfor verdt å gjøre noen undersøkelser i forkant av innkjøpet. Massasjepistol kommer i forskjellige størrelser, så du må vurdere din egen komfort og toleransegrense i valget av massasjepistol. Hvor stor og tung skal den være, og hvilke muskler skal du bruke massasjepistol på? Noen massasjepistoler kommer med justerbare hoder og håndtak (gjør det lettere å nå utsatte deler på kroppen). Skal du ha med deg massasjepistol på hyppige reiser, kan kanskje en mindre massasjepistol være et godt valg. FASCIQ massasjepistol mini kombinerer sterk kraft med lett vekt og enkel å transportere. Den er derfor en god kombinasjon av både ytelse og vekt.  Du bør også forsikre deg at massasjepistol kommer med forskjellige fester som kan hjelpe deg med å treffe steder på kroppen som er vanskelig å komme til.  En massasjepistol bør ha ulike innstillinger slik at du kan velge mer skånsomme eller mer intense perkussive bevegelser. Vær oppmerksom på hvor intens massasjepistolen er før du kjøper den, det vil påvirke nytelsen din.

Fordeler med massasjepistol

Kommer til på vanskelige områder
En massasjepistol kan målrette spesifikke områder av kroppen din. Noen områder er vanskeligere å nå slik som brystmusklene, biceps og psoas-musklene (musklene som går fra den lave ryggraden til toppen av lårbena).

Avslapning og generell velvære
Ro i kropp og sinn er viktig, og en massasjepistol kan hjelpe deg til å slappe av. Det er flere faktorer som gir deg ro i kropp og sinn som bruk av massasjepistol kan bidra til:

Stresslettelse
Når du bruker massasjepistol riktig, eller når den brukes av en massasjeterapeut, kan massasjepistol hjelpe kroppen med å frigjøre dopamin og serotonin. Disse to kjemikaliene sørger for lykke og generell kroppsavslapning. Det er derimot viktig å ha kunnskap om hvilke steder på kroppen og hvilket press som kreves for å få full stresslettelse av massasjepistol.  Forbedret søvnSøvnmangel er en reell trussel, spesielt i dag. Vi har så mye å gjøre at uregelmessige søvnmønstre har blitt noe vi hele tiden må forholde oss til. Søvn er viktig for fokus, årvåkenhet, libido, kardiovaskulær helse og kognitiv funksjon. Å massere kroppen din med massasjepistol regelmessig frigjør serotonin som holder deg avslappet. Gjør du det riktig, frigjør kroppen også melatonin som er et kjemikalie som sørger for å holde deg i søvn når du trenger det. Generell boost på immunsystemetDet er ennå ikke gjort intensive studier om hvordan perkussiv terapi påvirker immunsystemet. Vi vet imidlertid at en massasjepistol bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. På grunn av forbedret sirkulasjon er hvite blodlegemer og andre immunitetsfaktorer i stand til å reise gjennom kroppsvev mer effektivt, og på denne måten kan de potensielt forbedre kroppens immunrespons i tider med mye stress. Økt fokusFordi perkussiv massasjeterapi, som du oppnår med massasjepistol, kan forbedre sirkulasjonen og redusere stress, er det mer sannsynlig at hjernen din opprettholder et optimalt nivå av oksygen og årvåkenhet. Optimalt oksygenopptak og årvåkenhet bidrar vanligvis til å opprettholde en optimal følelse av fokus. 

Økt blod- og lymfesirkulasjon
Økt blod- og lymfesirkulasjon er en viktig fordel du oppnår med massasjepistol. Mange komponenter av helse er sentrert på effektiv blodsirkulasjon.

Veien til en sunn/aktiv kropp finnes i blodårene. Jo mer effektive blodårene/banene er, desto raskere transporteres blod og næringsstoffer, og jo sunnere blir kroppen din.

Massasjepistol er kjent for å forbedre blodstrømmen i en del av kroppen din, den delen du bruker massasjepistol på. En helkroppsmassasje med disse enhetene kan imidlertid føre til bedre sirkulasjon i hele kroppen.

Bedre blodsirkulasjon betyr også bedre næringsstoffer og oksygentilførsel i kroppen. Næringsstoffer og oksygen er nødvendig for muskelreparasjon og effektiv kroppsfunksjon.

Dårlig blodsirkulasjon har negative effekter på din generelle helse. Det er tegn på at blodet ditt ikke renner som det skal gjennom kroppen hvis du opplever:

 • Konstant tretthet
 • Hovne ben og armer
 • Mangel på fokus og konsentrasjon
 • Smertefulle muskelkramper
 • Kalde føtter og armer

Hvis du opplever noen av disse symptomene allerede, må du kontakt en autorisert lege før benytter massasjepistol.

Lymfestimulering er også svært viktig for å opprettholde en sunn kropp og et sunt sinn.  Lymfesystemet ditt inkluderer flere lymfeknuter som er plassert i forskjellige områder av menneskekroppen. Disse nodene fungerer som små bunkere som lagrer «våpnene» som trengs for å bekjempe infeksjoner i kroppen.

Lymfeknutene er gjemt dypt inne i kroppen eller under huden. De primære våpnene disse lymfeknutene bærer er kjent som lymfocytter. Terapi med massasjepistol har potensial til å stimulere disse nodene, som igjen kan hjelpe til med å sirkulere lymfevæskene til områder av kroppen der de er nødvendige.

For å oppnå lymfestimulering er det viktig med riktig massasjepistol. Siden hver enkelt kropp har ulik mengde hud, fett, muskler og bindevev, vil størrelsen på massasjepistolen variere mye avhengig av behandlingsmålene. En større person som leter etter dyp stimulering kan trenge en større, kraftigere massasjepistol, mens en mindre person bare trenger en miniatyr massasjepistol med mindre kraft.

Muskelstyrke og masse
Alle som trener, spesielt hvis du er interessert i å løfte vekter, vet at hvis du vil øke muskelstyrken og massen, må du løfte tyngre, oftere. Skal du bli sterkere må du også tåle ettervirkningene. Vanligvis kan du få smertefulle smerter i musklene.

Med en massasjepistol kan du restituere musklene etter en tung treningsøkt, og du trenger ikke bekymre deg for sårhet og stølhet. Da kan du utfordre deg selv enda mer i treningsstudioet, og du vil få mer styrke og større muskler.

Det finnes åpenbart andre viktige restitusjonsfaktorer som kosthold og hvile, men en massasjepistol er et stort pluss.

Muskel sårhet
Forsinket muskelsårhet er en reell smerte, og kan vedvare i opptil tre dager etter en tung treningsøkt. Terapi med massasjepistol kan i stor grad redusere denne smerten og få deg i gang igjen.

Ifølge en studie fra 2014 kan vibrasjonsterapi som du oppnår med massasjepistol i stor grad forbedre muskelutholdenhet, øke kraften og forbedre kinestetisk bevissthet. Dette forbedrer igjen muskulær ytelse og kan redusere forsinket muskelsårhet (DOMS) betraktelig.

Når du opplever muskelsmerter i sanntid, kan perkussiv terapi med massasjepistol hjelpe ved å bryte opp smertesignalene som sendes fra hjernen til kroppen din. Det er mer eller mindre det samme som skjer når du slår hodet mot en hard gjenstand, og gnir det smertefulle stedet med hånden.

Forbedret sportsytelse
Kjennskapen til massasjepistol har vi fått via idrettsutøvere som roser den opp i skyene. Fordi massasjepistoler er gode for smertelindring og for å redusere muskelømhet, er det lett å trene bedre og følgelig prestere bedre.

Effektiv blodsirkulasjon og mobilitetsforbedringer av bløtvev som tilbys av perkussiv terapi via massasjepistol, kan hjelpe kroppen til å prestere på et høyere nivå. Enhver idrettsutøver som er en topputøver, vil fortelle deg hvor viktig det er å ha en avslappet kropp før en stor konkurranse.

Rehabilitering – Pleie etter skade
Terapi med massasjepistol er sterkt anbefalt for rehabiliteringsbehandling fordi det ikke bare fremskynder restitusjonen, men også kan forhindre nye skader.

Bruk av massasjepistol under rehabilitering er et supplement til standardmetodene for rehabiliteringsterapi. Dette oppnås via forbedret helbredelse og restitusjon av atrofierte eller skadede muskler forårsaket av traumer eller sykdom.

En massasjepistol letter effektiv sirkulasjon innenfor bindevev og muskler og forbedrer fleksibiliteten i musklene. Da vil helingsprosessen fremskyndes.

Skader eller tilstander som kan behandles med massasjepistol:·      

 • Muskelsårhet
 • Isjias
 • Muskelkramper og spasmer
 • TMJ syndrom
 • Uspesifikk lavryggsekk
 • Karpaltunellsyndrom

Smertelindring
Det er ikke bare smertestillende medikamenter, nåler og strenge kosttilskudd som lindrer smerte. Det finnes flere mindre invasive og trøstende måter å lindre kroniske smerter på.

En god massasjepistol, og kanskje en erfaren rehabiliteringsspesialist (massasjeterapeut, fysioterapeut, kiropraktor, etc.), kan være akkurat det du trenger for å behandle smertene dine.

Ved hjelp av massasjepistolen kan du massere det smertefulle området for å forbedre sirkulasjonen og løsne opp stivhet rundt ledd og muskler. Det kan være litt ubehagelig i begynnelsen, men det vil bli mer utholdelig ettersom musklene i området slapper av.

Med tid og forsiktig bruk av massasjepistol vil du etter hvert legge merke til forbedret vevsavslapping og muskel- eller leddfunksjon.

Stimulering av nervesystemet
Nervefunksjon er avgjørende hvis du ønsker å leve et langt og sunt liv. Terapi med massasjepistol kan stimulere nervesystemet og potensielt forbedre visse essensielle funksjoner.

En potensiell effekt av massasjepistol er å simulere produksjon eller frigjøring av feel-good-hormonene som serotonin og dopamin. Optimale nivåer av disse kjemikaliene betyr skarpere fokus og generelt høy stemning.

Forenkler frigjøring av melkesyre
Bokstavelig talt hver idrettsutøver eller treningsentusiast vil fortelle deg hvor frustrerende det kan være når du trener og plutselig føler deg uvel og kvalm.

Dette skjer når det ikke er nok oksygen i kroppens muskler, noe som er avgjørende for å omdanne nydannet laktat til energi. Som et resultat skjer oppbygging av melkesyre raskere enn kroppen kan brenne den opp.

En massasjepistol kan bidra til å fjerne den ekstra melkesyren inn i sirkulasjonssystemet og få deg i gang igjen. Dette har også potensial til å redusere DOMS som kan skje senere.

Bryter opp arrvev
Det er beretninger, selv om de ikke er støttet av vitenskapelig forskning, om at terapi med massasjepistol kan være svært effektiv for å redusere arrvev. Enda viktigere er det imidlertid at perkussiv terapi er rapportert for å lindre smertene rundt disse vevene.

Som et resultat av dette anbefales behandling med massasjepistol ikke bare for idrettsskader, men også for arrvevsbehandling etter operasjoner.

Forbedret fleksibilitet
Dypvevsmassasje gjort med massasjepistol kan bidra til å presse ut avfall, forbedre blodsirkulasjonen og frigjøre spenninger. Dette bidrar igjen til å forbedre vevsmetabolismen. Denne sunne utvekslingen hjelper til med å forhindre skader og fremskynder sannsynligvis også vevsreparasjon.

Forbedret vevshelse vil støtte mer regelmessig trening, noe som typisk vil føre til forbedret fleksibilitet. Massasjepistol brukes også ofte mens du strekker for å bidra til å forbedre strekkdybden, noe som potensielt kan føre til forbedret muskel- og leddfleksibilitet.

Skadeforebygging
Massasjepistol kan brukes før en treningsøkt for å vekke musklene. Dette er en fin måte å varme opp på (spesielt løpere kan sette stor pris på det).

Massasjepistolterapi som oppvarming sørger for at musklene tilføres nok oksygen og aktivering før du starter treningen.

Massasjen kan også bidra til å øke muskeltemperaturen, noe som øker fleksibiliteten. Det reduserer også risikoen for skader betraktelig.

Praktiske fordeler med terapi med massasjepistol

Bortsett fra de helsemessige fordelene ved massasjepistolterapi, finnes det også praktiske grunner til at du kanskje vil kjøpe deg en massasjepistol.

Et godt alternativ til massasjeterapeut
En massasjepistol kan være et godt alternativ til regelmessig massasje hos behandler. Hvis du vet hva du driver med, er en massasjepistol en billigere terapeut eller kiropraktor. Du kan bruke en massasjepistol når som helst uten å måtte bekymre deg for å betale for den hver gang du har en massasje.

Selvpleie
Du kan bruke en massasjepistol hjemme for selvpleie. Noen ganger kan det være vanskelig å forlate hjemmet for en massasje, spesielt når du ikke har lyst eller rett og slett er sliten. Bare sett på massasjepistolen og massér i vei.

Familien kan bruke den
Du kan bruke dem på din familie eller kjære, og det vil dermed være en god investering å kjøpe en massasjepistol. Hvis du synes det er dyrt å besøke et Spa, er det enda dyrere å ta med hele familien dit.

Massasje på farten
Ta en massasje mens du er på farten. Du kan ha med deg en massasjepistol hvor som helst. Det finnes massasjepistol spesielt tilpasset for reise og frakt.

Økt kunnskap om egen kropp
Du får direkte tilbakemelding når du masserer deg selv. Du lærer om kroppen din mens du selv masserer. Dette anbefales sterkt hvis du ønsker å oppnå et sunt liv.

Finnes det ulemper med massasjepistol?

Ja, det er ulemper med massasjepistol. Imidlertid kan disse enkelt løses, og du kan trygt benytte deg av en massasjepistol.

Noen ulemper med massasjepistol du bør være klar over:

Fare for feil bruk
Det er viktig å vite hva du gjør når du behandler deg selv med en massasjepistol. En massasjepistol er et verktøy, og det betyr at den bare er like god som brukeren av det. Du risikerer å skade deg selv eller ikke få de ønskede resultatene med uriktig bruk. Det er derfor viktig at du lærer deg hvordan du bruker en massasjepistol korrekt, slik at den gir resultater. Ikke glem å lese bruksanvisningen som følger enhver massasjepistol.

Risikoen for forverrende skade eller andre kroniske tilstander
Bortsett fra skadene vi listet opp tidligere, anbefales det ikke å bruke en massasjepistol på skader som forstuinger, brukne bein eller store hevelser. Kroniske smertetilstander som hypertensjon, åreknuter, revmatoid artritt og andre kan bli verre hvis du bruker en massasjepistol. Be en lege vurdere tilstanden din før du bruker en massasjepistol.

En massasjepistol kan være tung og klumpete
Noen massasjepistoler kan være ganske store og vanskelige å bruke. Det er imidlertid noen som er kompakte og lette. Du har også muligheten til å kjøpe en massasjepistol i miniatyr hvis de i full størrelse skulle vise seg å være for tunge for deg.

Høy pris
Med en gang massasjepistol kom på markedet, lå de ganske høyt i pris. Nå finnes det en rekke alternativer og merker som har massasjepistol, og prisene har gått ganske betydelig ned. Det finnes fortsatt noen dyrere massasjepistoler, men dette er ofte pistoler som tilbyr førsteklasses kvalitet til brukeren. Det finnes derimot alternativer som kan være like effektive til en lavere pris.

Er terapi med massasjepistol trygt?

Ja!

Terapi med massasjepistol er en av de beste metodene for muskelgjenoppretting. Vi anbefaler imidlertid at du bruker pistolen riktig for bedre resultater. Det er også lurt å konsultere en ekspert hvis du er i tvil om din egen evne til å bruke disse enhetene.

Du må være oppmerksom på at flere av fordelene med massasjepistol kan bli til ulemper og skader med feil bruk av massasjepistol. Du vil gjøre klokt i å passe på å ikke overdrive massasjen. Når du merker at området du masserer blir rødt eller mister følelsen, er det sannsynligvis et godt tegn på at du må gå videre til en annen del av kroppen.

Ikke hold massasjepistolhodet over ett sted i mer enn 20 sekunder. Fortsett å bevege pistolen over huden. Mange anbefaler å begrense tid brukt på ett enkelt område av kroppen til et par minutter på det meste.

Generelle forholdsregler / ting å huske på med massasjepistol

Massasjepistoler kan forårsake smerte. Ny inntreden av smerte betyr vanligvis at du legger for mye press, eller at hastigheten er for høy. Sjekk at du bruker akkurat riktig trykk basert på hvilket område av kroppen du masserer.

Unngå å berøre nerver. Hvis du føler en elektrisk støtlignende smerte, må du stoppe umiddelbart.Ikke bruk en massasjepistol direkte på benområder, ryggraden, nakken, brudd eller sår. Bruk den kun på muskler for å være trygg på at du ikke påfører deg selv skader. Du kan også konsultere en ekspert.

Ikke bruk en massasjepistol på et område som har svekket følelse. Hvis du føler at du ikke får presis sensorisk tilbakemelding fra kroppen, bør du ikke fortsette å massere det området. Sjansen er stor for at du gjør mer skade enn gagn.

Ikke bruk massasjepistoler hvis du står på resept for blodfortynnende medisiner som for eksempel heparin og warfarin.

Du bør oppsøke medisinsk råd før du bruker en massasjepistol hvis du har:

 • En inflammatorisk lidelse
 • Warfarin og heparin resept
 • Muskelbelastning, åreknuter, leddbåndsforstuing, høyt blodtrykk og tilstander som påvirker blodkar som trombose 

Hvorfor bør du bruke tid på å finne den rette massasjepistolen for deg?

Vi kan bruke evigheter på å diskutere fordelene med massasjepistoler og hva du bør passe på når du bruker dem. Det sier seg derimot selv at forskjellige mennesker har forskjellige behov. Det er grunnen til at det å få en riktig massasjepistol utgjør en enorm forskjell. Ikke bare når det gjelder å adressere smertepunktene dine, men også for å unngå skade i prosessen.

Det er et par ting du bør vite når du går ut for å kjøpe en massasjepistol:

Stoppkraft
Stoppkraft er mengden trykk som kreves for å stoppe motoren til en bestemt massasjepistol. Jo høyere tall som finnes her, jo dypere kan massasjepistolen treffe.

Stoppkraft kombineres vanligvis med amplitude, avstanden som massasjepistolhodet reiser frem og tilbake når det treffer huden i det vi kaller perkusjoner per minutt. Kombinasjonen av stoppkraften og amplituden vil ofte kunne gi deg en god indikasjon på hva en massasjepistol kan gjøre.

Hvis du har store muskler, vil en pistol med høyere stoppkraft og lengre amplitude tjene deg godt. Toppfunksjoner for en massasjepistol på dagens marked er en stoppkraft på 36 kilo og en amplitude på 15 mm.

På den annen side, hvis du leter etter noe for avslapning eller bare for å få blodet til å flyte, så trenger du sannsynligvis bare en mini massasjepistol. Mindre kanoner har lav stoppkraft og kortere amplituder sammenlignet med sine større motstykker.

Det er også andre faktorer du bør se etter når du undersøker hvilken massasjepistol som kan passe deg best. Slagrekkevidde, antall hastighetsnivåer og antall vedlegg vil også være utslagsgivende for hvilken massasjepistol du bør velge.

Så hva konkluderer vi med rundt massasjepistol?

Som du kan se, er fordelene med massasjepistol langt større enn bekymringer eller ulemper. For oss, og for de fleste brukere, er en av de største fordelene med perkusjonsmassasjeapparater som massasjepistol at du kan utføre dypvevsterapi på deg selv.

Noen ganger har du bare ikke tid til å besøke en massør eller kiropraktor, men trenger lindring umiddelbart. I så fall er individualisert terapi med massasjepistol din venn. Du kan kombinere passive og aktive restitusjonsmetoder (den aktive restitusjonen er at du masserer deg selv) for å få effektiv heling av musklene og lindring av smerte.

Vi blir alle stresset av dagliglivets aktiviteter. Imidlertid kan unnlatelse av å håndtere dette stresset på riktig måte skade helsen din over tid. En massasjepistol kan være et hack for å lykkes med å håndtere stress på kortest mulig tid, og på den mest praktiske måten. I tillegg er det jo en rekke helsemessige fordeler knyttet til bruk av massasjepistol.  

 

FASCIQ® massasjepistol

FASCIQ® massasjepistol mini er et godt verktøy til bruk etter trening. Den er designet av profesjonelle og er lett og komfortabel. Denne Fascia massasjepistolen har samme slagstyrke ved halv størrelse sammenlignet med massasjepistol i større størrelse. Den vil gi deg en helkroppsmassasjebehandling, uansett hvor du er. Med en massasjepistol fra FASCIQ kan du komme deg raskere og trene hardere!

FASCIQ er et merke fra THYSOL Group B.V.. THYSOL er en ledende produsent av medisinsk utstyr som kombinerer utmerket kvalitet med mange års kunnskap. Med et team av fagfolk og et moderne produksjonsanlegg er THYSOL i stand til å svare på markedets behov for innovative produkter og tjenester.

FASCIQ har utviklet en massasjepistol som gir profesjonell dypvevsmassasje i eget hjem. Med denne kan du vedlikeholde en sunn kropp og bli din egen fysioterapeut. Med en massasjepistol fra FASCIQ kan du enkelt behandle både smertefulle knuter og betennelser forårsaket av vedheng mellom bindevev og muskler.

Det fine med massasjepistol fra FASCIQ er at den er så liten at den fint tas med i gymbagen eller vesken. Det er en mini massasjepistol som gir deg stor massasjestyrke med halv størrelse. Fasciq massasjepistol har ultralavt støynivå, slik at den kan benyttes på arbeidsplassen, på treningssenteret eller hjemme foran TVen.

FASCIQ massasjepistol gir terapeutisk smertelindring for:

 • Skader i muskulatur eller annet mykt kroppsvev
 • Alle med hardt eller anstrengende kroppsarbeid
 • Stramme muskler og stressrelaterte spenninger
 • Kroniske smerter i en eller flere kroppsdeler

Fasciq massasjepistol gir profesjonell dypvevsmassasje som terapi for såre og anspente muskler. Dypvevsmassasje gir musklene ekstra oksygen som restitusjon etter harde treningsøkter.

Hvordan virker en håndholdt dypvevs-massasje pistol?

 1. Dypvevsmassasje på vonde eller betente muskler stimulerer blodtilstrømningen og gir ekstra oksygen og tilførsel av veksthormoner.
 2. Dypvevsmassasje bremser produksjon av melkesyre under behandlingen. Melkesyre er den vanligste årsaken til ømme og såre muskler.

Er du usikker på om en massasjepistol kan være noe for deg? Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg.