Esse Skincare

Esse skincare er en økologisk hudpleieserie fra Sør-Afrika som baserer sin hudpleieserie på at en optimal hudtilstand avhenger av de probiotiske mikrobene som lever på og i den. Uten mikrober kan ikke huden din utføre sine grunnleggende funksjoner, og aldringshastigheten øker kraftig.

Esse tror ikke på aggressive behandlinger som skader huden i jakten på kortsiktige resultater. Esse’s hudpleieprodukter optimaliserer hudens helse for å bremse aldring på lang sikt. Esse bruker prebiotika for å selektivt mate de gode mikrobene. De inkluderer levende probiotiske mikrober i to av serumene for å gjøre funksjonelle endringer i hudens mikrobiom.

Fra sin spede start har Esse vært tro mot sine kjerneprinsipper: De er sertifisert økologiske, veganske og grusomhetsfrie. De støtter rettferdig handel og er et karbonnøytralt selskap.

Esse Skincare er en profesjonell hudpleieserie som på en ansvarlig og etisk måte utvikler høykvalitative produkter. Det gjøres ved å kombinere grønn kjemi og vitenskap. De ønsker å bidra til bærekraftig og optimal hudhelse ved å praktisere evolusjonens egen måte for at huden skal fungere.

Esse benytter seg av økologiske og bioteknologiske ingredienser, som probiotika (sunne bakterier) og prebiotika (næring til sunne bakterier). De har en bærekraftig produksjon basert på forskning. 

Trevor Steyn er Esse’s grunnlegger. Han studerte organisk kjemi og fullførte en mastergrad i 1996. Hans mentor, Prof Siegfried Drewes, var inspirert av en lidenskap for afrikanske planters kjemi. Etter å ha oppdaget potensialet til noen av disse plantene innen hudpleie, formulerte og grunnla Trevor Esse. Arbeidet med Esse startet i 2000 med forskning på Kigelia africana, det afrikanske pølsetreet. Etter to år med forskning og utprøving, ble Esse grunnlagt i 2002.

Trevor er lidenskapelig opptatt av hudmikrobiomet, en bærekraftig livsstil og bevaring av Afrikas biologiske mangfold. Han surfer, spiller squash og praktiserer yoga. Han bor på en gård i Richmond i Sør-Afrika med kone og barn. "Jeg vil gjerne spille en rolle i å skape en vakker, ubegrenset bærekraftig fremtid," sier han. "Esse vil fortsette på sin vei for å bygge mer effektive og mer bærekraftige produkter”.

Esse betyr "å være" på latin. Merket etablerte seg opprinnelig i det voksende økologiske hudpleiemarkedet i Sør-Afrika. I 2009 begynte selskapet overgangen til probiotisk hudpleie. Tidlige funn fra Human Microbiome Project var starten på å endre det konvensjonelle synet på huden, og Esse begynte å se huden som et økosystem sammensatt av menneskelige og mikrobielle celler. Dermed startet prosessen med å innlemme dette i formuleringen av produktene. Selskapet forsker aktivt på bruken av nye probiotiske arter og leveringsmetoder for å bekjempe aldring og optimalisere hudens helse.

Idag vet vi at en frisk hud består av milliarder av mikrober, og har et mangfold av bakterier som beskytter huden mot tidlig aldring, tap av fuktighet, akne, eksem og andre ubalanserte hudtilstander. Probiotika, gunstige melkesyrebakterier, har en positiv effekt på mangfoldet i hudens økosystem og bidrar til å støtte og optimalisere hudens egne cellefunksjoner.

Esse sikrer at du har nok gode bakterier på huden din og gir prebiotisk næring til noen utvalgte, sunne, arter. Alle produktene er pH-balansert mellom 4 og 5, med milde konserveringsmidler i lav konsentrasjon og nøye utvalgte økologiske ingredienser som på en sikker måte brytes ned i naturen. Produktene er i tillegg vegan- og dyrevennlige, og plast- og karbonnøytrale.

Vi samarbeider med naturen for å finne frem effektive måter å behandle huden på, men de forstår også at det skal mere til enn å bare blande sammen noen planteekstrakter i en flott emballasje for å klare å levere de beste mulige produktene. De etterforsker derfor aktivt effektiv plantekjemi, probiotiske arter og leveringsmetoder.

Etisk hudpleie som forbedrer hudens mikrobiom er fremtidens hudpleie, og fremtiden – den starter nå.

Esse Skincare jobber på lag med vårt største organ, huden. Esse er den bærekraftige veien å gå for å oppnå en optimalt fungerende hud som gløder, er balansert og holder seg ungdommelig lenger.

“Rewild" huden din med Esse Skincare.

Bærekraftig og innovativ bioteknologi, som balanserer hudens mikroflora. Hudens mikroflora er viktig å pleie for en fungerende hud som gløder, er balansert og holder seg ungdommelig lenger. Med grønn kjemi har Esse formulert produkter som gjenoppretter den optimale hudhelsen, for å bremse ned aldringsprosesser i huden på en naturlig og forebyggende måte.

• Økologisk sertifisert, EcoCert (COSMOS)

• Vegan sertifisert, Vegan Society

• Cruelty-free, PeTA

• Karbonnøytrale

• Plastnøytrale, cleanhub